Erfaringer fra klienters rejser

Bearbejdning af sorg

Session hos Rikke Gotfred der handlede om bearbejdning af min sorg.

At fortælle om min sorgproces, var i virkeligheden ret okay for mig. På en måde var det dejligt at se tilbage, mærke igen og blive mindet om at det var engang. Smerten er bearbejdet, så jeg synes jeg kunne hvile fint med at få talt det igennem igen, noget jeg har gjort meget, jeg har været meget åben omkring min sorg. 

 

Det der gjorde en stor forskel, var familieopstillingen, der fik jeg virkelig nogle oplysninger, som jeg kunne gå hjem og arbejde med. Specielt min søn Victor, der fik jeg en klar oplysning om at jeg havde til opgave at tale med ham, om at han ikke er en erstatning for sine brødre, MEN det største ønskebarn i verden. Jeg tog straks og havde en samtale med ham, han er 13 år. Vi talte om det hele og faktisk var det sådan at han i sit stille sind troede han kom fordi de døde. Det rykkede mit fokus på ham og for hvor vigtigt der at være der for ham ALTID på alle måder, også de sårbare ting. Det lettede en masse hos ham og mig, og vi fik tudet lidt og krammet og jeg syntes det skabte lige det sidste ro til at han kan tro at han er et ønskebarn. Et stort ønskebarn. 

 

Sorg er forskellig fra person til person, og det er virkelig umuligt for andre mennesker at kunne mærke ens sorg, desværre skal man nok selv have prøvet det, for helt at forstå hvordan det er. Derfor kan det nogle gange være sådan ar man fortæller om sin sorg, så kan jeg eksempelvis godt tænke at det er spild af tid fordi de forstår det alligevel ikke. MEN det forløser fatiske at tale om det og det bringer nogle dejlige minder tilbage. Jeg opdagede at min frygt ”for at falde i det sorte hul” ikke skete, jeg ryger ikke derned efterfølgende så det gav den måde RO til at okay det kan fortælles uden at jeg falder dybt ned i et sort hul af sorg, så den frygt forsvandt og det gør det nemmere – en dejlig forløsning. 

 

Fotograf og selvstændig.  BM 

 

Parforhold og job

Session hos Rikke Gotfred der handlede om selvudvikling.

Kære Rikke 

Jeg takker for forløbet hos dig og skriver lige lidt ned om forløbet. Da jeg kom til dig, så havde jeg mange emner, som jeg havde behov for, at få kigget på og havde det som om rækken af ting, der bare skulle løses. Jeg kunne mærke behovet for, at få kigget på og vendt mange områder var af stor vigtighed. Mit sind- min hjerne var fyldt med tanker og der har været mange følelsesladet situationer under samtalerne. 

 

Rikke har været igennem en rejse med mig og jeg har forsøgt at reparere et forhold. Få det afsluttet og sorgen efter 10-11 års forhold og de frustrationer, der har været.  Så har jeg fået sat ord på, hvad der var vigtigst og værdifuldt for mig og hvad jeg gerne ville bruge mit liv på. Jeg tror Rikke har hjulpet mig til at holde fast ved min beslutning, både. I gennem terapien, men også med viden og erfaringer.

 

I mit kig på mit arbejde, som jeg har været super glad for, men som jeg ikke blev værdsat nok af fra min leders side, men dog meget fra borgernes side, der har Rikke hjulpet med at få værdisat mig selv. Så der har været både store og mindre emner på bordet og Rikke har med sit store nærvær rummet mig, givet mig plads til, selv at arbejde, stillet gode spørgsmål, taget øvelser i brug, når det viste sig brugbart. Givet redskaber med hjem og var fantastisk til at lytte ind til mine behov, eksempelvis, hvis jeg pippede om, at det var godt, hvis jeg havde det på ord og straks var der papir og pen. 

 

Rikke havde nogle fine metaforer som for mig er rigtig gode, da jeg kan huske dem og på den måde bedre bruge dem i min hverdag. Rikkes måde at få mig til, at gå glad fra hvert møde har været godt. Rikke er god til at bruge sproget. 

 

Rent fagligt har det været rart for mig at få opfrisket NLP teknikker, både som jeg selv blot inddrog, men også dem du inddrog, samt nye teknikker bla. med kropssignaler. 

 

Så lang rejse hvor Rikke brugte en evaluering som blev skrevet op en flipover som illustrere det godtog som fik min opmærksomhed hen på at rejsen var slut. Rikke tusind tak. Knus 

 

NLP Træner, pædagog Birgitte 

 

Booke en aftale allerede i dag og find din vej frem.

Rikke Gotfred
RSG-udvikling