Kend din egen lykke.

Være medskaber af den.

Kend din lykke

For at skabe mere af noget i dit liv, er det vigtigt, at du ved, hvad det er, du skal skabe mere af.

Derfor går vi undersøgende til værks.

Vi stiller spørgsmål det kunne være:

  • Hvad gør dig lykkelig?
  • Beskriv en gang hvor du følte dig lykkelig.
  • Hvordan kan du mærke, at du er lykkelig?

Således arbejder vi os ind i at beskrive, hvad der er din lykke. 

 


Lykke - tilfredsstillelse eller sindsro?

Der er forskellige fortolkninger af lykke. To vidt forskelllige retninger der har betydning for vores fortolkning i dag er Freud og Seneca.  

Freud mener, at lykken er lig med tilfredsstillelsen af disse drifter og behov – det være sig i ernæringsmæssige, seksuelle eller følelsesmæssige behov.

Det vigtigste råd i jagten på lykke, er hos Seneca optimisme. Hvis vi som mennesker møder verden med et smil og fortolker alt positivt, vil vi være aldeles usårlige følelsesmæssigt

Seneca udtrykker yderligere, at følelserne skal underlægges fornuften, så mennesket ikke bliver trukket rundt i manegen af dets følelser og impulser.Han betegner lykken som ‘sindsro’, hvilket netop vil sige kontrol over følelserne. På denne måde vil en potentiel ulykke ikke feje benene væk under én, da man har sine følelser under kontrol, Men en mulig lykke vil stadig kunne bringe glæde.

fyld dit liv med lykke


hvad er dig og hvad er tillært

Når vi kommer til verden, er vi bare væsner der mærker hvad vi har brug for og hvad vi har lyst til. Gennem vores opvækst møder vi modstande på det vi oplever og her skaber vi forsvarsmekanismer. Disse hjælper os med at gøre det rigtige i situationer med den alder vi har når vi oplever det. Men når vi bliver voksne, er det ikke altid disse forsvarsmekanismer hjælper os til at opnå lykke. Det er derfor vigtigt at få øje på dem og bearbejde dem således at de ikke modarbejder det vi gerne vil. For at finde lykken er det vigtigt at finde ind til din gnist, der er din kerne, der hvor du brænder fra. 


de briller vi har på

Gennem vores opvækst danner vores oplevelser et sæt at informationer – det kan også kaldes et kort over verden. Ud fra det kort over verden som er vores forståelsesramme, danner vi en forforståelse af det vi ser i nuet – billedligt talt sådan et sæt briller. Det er netop dette, der er afgørende for om vi synes at glasset er halvtomt eller halv fyldt – om vi er optimister med en positiv tilgang eller om vi synes, tingene ser mere sort ud. Alt dette afspejler sig i vores sprog, når vi udtrykker os og vi kan ved ar arbejde med det blive mere bevidst om, hvad der styrer os. 


Det du tænker,
bliver det du gør,
som bliver dit liv

Det er derfor vigtigt, at du tager styring på:

  • Hvad du vil tænke
  • Hvordan du vil tænke
  • Din adfærd

Når du har fundet din vej i livet, handler det om at ændre tanker og adfærd og være vedholdende. Det er vigtigt for således skaber du nye vaner for det du tænker og gør. Det kan være svært ar arbejde med at ændre vaner – ligesom at få en flod til at ændre bane. Det kan gøres nemmere ved brug af metoder og det at der er en der styrer processen, så du blot skal være i processen

Start med at fylde lykke i dit liv i dag !

Du fortjener også at være lykkelig på din måde. At finde ind til hvad der gør dig glad og at prioriterer at skabe mere af det i dit liv.